H1N1-viruset, hur farligt ät det?

Jag pratar självkart om den nya influensan den sk " svininfluensan"När jag läser om att ett antal personer har blivit drabbade I göteborg kan jag inget annat än vara livrädd. vart kommer detta egentligen leda. tyvärr kan ingen få svar på denna fråga, men det kanske är tur. Man kanske inte vill veta vad som egentligen kommer att hända i alla fall inte jag. Kommer det bli den "nya" pesten eller är det bara en mer aggrisiv sort av en "vanlig" influensa"? Är det värt att gå runt och tänka på tänka på detta hela tiden eller ska man försöka slappna av? vad anser ni?

Bild från aftonbladet

Kommentarer
Postat av: S

vad tipsar kissies om idag? kolla in bloggen!



// Sonies

2009-07-18 @ 13:25:39
URL: http://sonies.blogg.se/
Postat av: Carro

Det som gör mig mest nervös är att de inte berättar hur man märker att man är smittad. Finns det liksom något tecken?! Eller är det bara som att ha en vanlig influensa?! De säger ju ingenting om det.



2009-07-18 @ 14:43:11
URL: http://iamcarro.blogg.se/
Postat av: Rosita

Jag tycker du ska ta det lugnt,

de är vad de säger i tidningarna,

ingen mening att hetsa upp sig men såklart är man ju lite rädd då det nu finns i Sverige..

2009-07-18 @ 15:54:37
URL: http://fewlix.blogg.se/
Postat av: Malin

Det är så tragiskt att de måste förstora upp allting så otroligt mycket! Blev det någon epedemi när fågelinfluensen var kanske? Nope. Galna kosjukan? Nope. Osv osv. Jag tror inte att man ska fundera allt för mycket om det, det gör en bara paranoid & hur kul är det egentligen att gå omkring och oroa sig hela tiden?



Svar; men åh, tack så jättemycket söta du :*

2009-07-18 @ 17:11:54
URL: http://hallonte.blogg.se/
Postat av: HERMELIN

tack sötnos :)

2009-07-18 @ 17:22:43
URL: http://hhermelin.blogg.se/
Postat av: Nina

Jag fattar inte varför man inte stängde gränserna till landet så fort det upptäcktes, att det skulle spridas skulle då ha varit en mindre risk.



När det finns för många av en art på en plats ser moder natur till att de överflödiga dör, så har det alltid varit, och denna gång skedde det på en plats i sydamerika (om jag inte missminner mig, på en plats i alla fall). Det var ju dock folks resande som gjorde att det spreds på detta sätt, nu hotar viruset hela världen i stället för bara det område som det var menat att spridas inom.



Dock, måste jag säga, att jag inte oroar mig särskilt mycket. Jag är t.o.m. mer orolig för vaccinets dolda biverkningar, och då den oron är väldigt liten kan man lätt förstå hur icke orolig jag är för viruset.



Svar: Tack, detsamma :)

2009-07-18 @ 17:44:03
URL: http://shaped.blogg.se/
Postat av: Sara

usch! jag kollade på en sån där smittningskarta. och jag som bor i jönköping har inga smittade i mitt län. men jag blir också skraj när jag läser om svenska tjejer. :(

2009-07-18 @ 18:43:17
URL: http://saraean.blogg.se/
Postat av: Emma bloggar om kampen mot graviditet - efter två missfall !

Fy det är så obehagligt :/

Hoppas du mår bra annars? :D

2009-07-18 @ 19:30:02
URL: http://crazygirlinthisworld.blogg.se/
Postat av: natta

läskigt de där

2009-07-18 @ 20:07:59
URL: http://natalies.se
Postat av: Ida

ja visst ska man vara försiktig men det bästa är att tvätta händerna ofta, desutom så är den här influensan mkt mindre farlig än andra..det har t.o.m funits perssoner som blivit friska innan som än gått till doktorn :) jag tycker man inte skulle behöva munskydd utan bara vara mer noga med att tvätta händerna :) oroa inte dig;) ha det bra

2009-07-20 @ 11:12:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback